18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında ilçemizde etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında ilk olarak Atatürk heykeline çelenkler konuldu.

İlçe konferans salonunda devam eden Şehitleri Anma Programına Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Sinan BAŞAK, Garnizon Komutanı Atilla İNCEELLİ, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serdar ÇELİK, daire amirleri ile Şehit ve Gazi Ailelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.

Sayın Sinan BAŞAK yaptığı açıklamada;

“Yüce Türk Milletini yok etmeye ve topraklarımızı işgale kalkışan dönemin güçlü devletlerine karşı, Büyük Türk Milletinin ve kahraman askerlerimizin Çanakkale’de vermiş olduğu eşsiz mücadelenin ve kazandığımız zaferin 102.yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi; tarihin akışını ve Türk Ulusunun kaderini değiştiren çok önemli bir başarıdır. Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Tarihte eşine az rastlanır çok uluslu güce karşı kanları ve canları pahasına dur diyen ve tüm dünyaya Çanakkale Geçilmez dedirten Büyük Türk Milleti ve onun bağrından çıkan kahraman askerleri, dün Çanakkale de olduğu gibi bugün de ülkesine ve milletine yönelik her türlü tehdidi bertaraf edebilecek güç ve kararlılıktadır. Bu duygularla Çanakkale Şehitleri ve vatan toprakları için can vermiş olan tüm şehitlerimizi saygı ile anıyorum dedi”

Şiir dinletisi ve öğrencilerin tiyatro gösterileri ile devam eden program Şehit ve Gazi ailelerinin onuruna verilen yemeğin ardından  son buldu.

İp Adresiniz: 54.196.24.102
Server Time: 2017-05-28 14:24:02