15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Lice kaymakamı/ Belediye Başkanı Sinan Başak, Liceli vatandaşlar ile birlikte 15 Temmuz Destanı Etkinliğinde buluştu.

Etkinlik Lice Belediyesi tarafından Belediye bahçesinde başlatıldı. 15 Temmuz Destanı etkinliğine katılan Lice'li vatandaşlara yemek ikramı yapıldı.  15 Temmuz Destanı Etkinliğine Belediye Başkanı Sinan Başak’ın yanı sıra, Garnizon komutanı, Askeri erkan, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar ellerinde salladıkları Türk bayrakları ile alanda muhteşem bir görüntü sergiledi. 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşananları anlatan bir sinevizyon gösterisi yapılırken, FETÖ’cü teröristlerin saldırısı sonucunda verilen 249 şehit için dualar da edildi.

15 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

Başkan Sinan Başak ise Lice Belediyesi’nin 15 Temmuz’u anma etkinliklerinde konuşma yaparak '' Etkinliklerimizi ‘Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız’ sloganıyla başlattık. Sloganımızda da belirttiğimiz gibi 15 Temmuz şehitlerimizi, gazilerimizi, o gün yaşananları unutmadık, unutturmayacağız. 15 Temmuz’u gelecek nesillerimize aktarmak ve unutturmamak için 15 Temmuz Demokrasi Meydanını halkın hizmetine açıyoruz. “Milletimizin iradesine, seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanımıza karşı yapılan demokrasimiz için yüzkarası bir geceydi. Aynı zamanda milletimiz tıpkı Çanakkale Savaşı’nda olduğu gibi bir kahramanlık destanı yazdı ve milletimizle birlikte zaferle sonuçlanan bir sabaha ulaştık.

Anma gecesinde protokol heyeti Etkinlik kapsamında düzenlenen Atletizm ve Masa Tenisi turnuvasında dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini vererek 15 Temmuz Şehitleri Fotoğraf Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Sergide İhlas Haber Ajansı  foto muhabirleri tarafından 15 Temmuz gecesi çekilen unutulmaz 30 fotoğraf karesi yer alıyor. Protokol heyeti daha sonra 15 Temmuz şehitleri hatırasına 50 adet fidan dikimi gerçekleştirdi.

İp Adresiniz: 54.80.180.248
Server Time: 2017-09-22 02:43:08